Nurselin mutfağı Sarma Aşı nasıl yapılır?

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 18 Kasım 2015 Çarşamba

Bugün nurselin mutfağında Sarma Aşınin nasıl yapıldığı anlatıldı. Show tv ekranlarında hergün saat:12:00 de yayınlanan nurselin mutfağı yemek programı.
Sarma Aşı Malzemeleri:
100 gram salamura asma yaprağı
4 adet kuru soğan
2,5 su bardağı pilavlık bulgur
3 yemek kaşığı siyah haşhaş
2 yemek kaşığı sarı haşhaş
150 gram köy peyniri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı su
Bir tutam taze nane
1 yemek kaşığı kuru nane
1 su bardağı ceviz

Sarma Aşı Hazırlanışı:
Soğanlar yemeklik doğranır. Tencereye sıvı yağ alınarak soğanlar kavrulur. Kavrulma sırasında soğanlara siyah haşhaş, sarı haşhaş, bulgur ilave edilir. 5 dakika kavurduktan sonra suyu dökülür. Ve demlenmeye bırakılır. Bulgur suyunu çekince kuru nane, taze nane, ufalanmış peyniri, iri dövülmüş ceviz katılıp karıştırılıp tekrar demlenmeye bırakılır. Hazırlanan bu iç harç yapraklara yaklaşık 15-20 adet sarılır. Sunum kabına asma yaprakları döşenir. İç harç yaprakların üzerine dökülür. Sarmalar kenarlara dizilir ve sunuma hazırlanır.

Blog, Updated at: 10:48

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar