Nurselin Mutfağı Boranı Tarifi İzle

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 19 Kasım 2015 Perşembe

Nurselin Mutfağı 19 Kasım 2015 perşembe Boranı Tarifi ve yapılışını Show Tv ekranlarında. Nurselin Mutfağı tariflerini programın hemen ardından sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Boranı tarifini evinde yapmak isteyenlere kolaylık olması açısından sitemizden takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.
Boranı Tarifi:
Boranı Malzemeleri:
Yarım kilo kuzu kuşbaşı
Yarım kilo pazı
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı börülce
1,5 su bardağı nohut
1 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
KÖFTESİ İÇİN:
200 gram çiğ köftelik kıyma
2 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı pul biber
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
KÖFTELERİ KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
Boranı Hazırlanışı:
Yoğurma kabına ince bulgur, yağsız ve iki kere çekilmiş çiğ köftelik kıyma, pulbiber, tuz, yoğurulurken suyunu salması için irice doğranmış soğan konur ve iyice yoğurulur. Birbirini tutacak kadar iyi yoğurulan köfte harcından soğan parçaları çıkarılır. Harçtan nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. Köfteler sıvıyağda kızartılır. Düdüklü tencereye kuzu kuşbaşı koyulur ve suyunu salıp çekene kadar kavurulur. Ardından tereyağ, zeytinyağı, tuz ve 1 litre kadar suyu koyulduktan sonra düdüklü tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. Pazıların yaprakları ayırılır ve sapları küçük doğranır.Tencereye sıvıyağ konur ve pazı sapları kavurulur. Düdüklü tencerede pişen etler suyuyla birlikte kavrulmuş pazı saplarının olduğu tencereye dökülür. İçine bir gece önceden ıslanıp haşlanan nohut ve börülceler atılıp bir taşım kaynatılır. Ocaktan alındıktan sonra içine kızaran köfteler katılıp servis edilir.

Nurselin Mutfağı Boranı Tarifi İzle


Blog, Updated at: 10:16

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar