Nurselin Mutfağı Diyarbakır Çöreği Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 19 Eylül 2015 Cumartesi

Nurselin Mutfağı 14 Eylül 2015 tarihli show tv kanalında yayınlanan programında Diyarbakır Çöreği Tarifi ve yapılışını ekranlarında izledik. Nurselin Mutfağı yemek tarifleri programdan hemen sonra tarifleri ve hazırlanışlarını sitemizde paylaşıyoruz. Diyarbakır Çöreği tarifini yapmak isteyenlere zaman kazandırmak için sitemizden izleyebilirsiniz.. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini ve övgüsünü kazanmaya devam ediyor.

Show Tv de Nursel Erginin sunduğu programda yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com 'da.





Diyarbakır Çöreği Tarifi:

Diyarbakır Çöreği Malzemeleri:
1 kilo un
2 su bardağı tereyağ
1 paket maya
1 su bardağı süt
1 adet kesme şeker
4 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı mayana
2 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
3 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN: 
1 adet yumurta sarısı
Susam

Diyarbakır Çöreği Hazırlanışı:
Maya ılık su dolu bir bardağa konulur ve üzerine bir çay kaşığı şeker konularak eritilir. Yoğurma kabına un, mahlep, mayana, susam, çörekotu, eritilmiş maya ve eritilmiş tereyağ, tuz, süt konularak yoğurulur. Üzeri kapatılarak 1 saat dinlendirilir. Hamur ikiye bölünür. Unlanmış zemine konulup bastırılarak yassı ve uzun bir hamur elde edilir ve kalın dilimler halinde kesilir. Her parçanın üzerine bıçakla bastırılarak şekil verilir. Tüm hamur bitene kadar işlem tekrarlanır. Çöreklerin üzerine yumurta sarısı ve susam serpilerek önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.

Nurselin Mutfağı Diyarbakır Çöreği tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Blog, Updated at: 02:35

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar