Nurselin Mutfağı Kaburga Dolması Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 19 Eylül 2015 Cumartesi

Nurselin Mutfağı 14 Eylül 2015 pazartesi Kaburga Dolması Tarifi ve yapılışını Show Tv ekranlarında. Nurselin Mutfağı tariflerini programın hemen ardından sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Kaburga Dolması tarifini evinde yapmak isteyenlere kolaylık olması açısından sitemizden takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.







Kaburga Dolması Tarifi:

Kaburga Dolması Malzemeleri:
1 adet kuzu kaburga
Biber salçası
4 yemek kaşığı tereyağ
3 kaşık sıvı yağ
Tuz
PİLAVI İÇİN:
200 gram kuzu sırt eti
4 parça kuzu böbrek
5 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 avuç reyhan
1 yemek kaşığı tuz

Kaburga Dolması Hazırlanışı:
Pilavı için sırt eti ve kuzu böbrek parçaları tereyağda kavurulur. Mühürlenen etlere pirinç ilave edilerek hafif kavurmaya devam edilir. Domates ve biber salçası birer kaşık pilava ilave edilir. Üzeri bir parmak çıkacak kadar suyu eklenir. Karabiber, reyhan, tuz ne maydanoz da ilave edilerek pişmesi için pilavın kapağı kapatılır. Kaburganın her tarafı tuzlanır. Pişen iç pilav kaburganın içine konur. Kaburganın ağzı pilavın dışarı çıkmaması için yorgan iğnesi ve ipliğiyle dikilir. Ardından kaburganın üzeri biber salçasıyla sıvanır. Kaburganın pişeceği tencereye 4 yemek kaşığı tereyağ ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ konulur. Kaburganın iki tarafı da kızgın yağda birkaç dakika mühürlenir. Ardından içerisine yaklaşık 2 litre sıcak su konulur ve kaburga arada çevrilerek 2 saat pişirilir. Kaburga dolması piştikten sonra fırın tepsisine alınır. 200 derecede üzeri kızarana kadar fırınlanır.

Nurselin Mutfağı Kaburga Dolması tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Blog, Updated at: 02:22

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar