Nurselin Mutfağı Meftune Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 19 Eylül 2015 Cumartesi

Nurselin Mutfağı 14 Eylül 2015 tarihli show tv kanalında yayınlanan programında Meftune Tarifi ve yapılışını ekranlarında izledik. Nurselin Mutfağı yemek tarifleri programdan hemen sonra tarifleri ve hazırlanışlarını sitemizde paylaşıyoruz. Meftune tarifini yapmak isteyenlere zaman kazandırmak için sitemizden izleyebilirsiniz.. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini ve övgüsünü kazanmaya devam ediyor.

Show Tv de Nursel Erginin sunduğu programda yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com 'da.









Meftune Tarifi:

Meftune Malzemeleri:
1 kilo kuzu kaburga
5 adet patlıcan
3 adet domates
10-15 adet acı sivri biber
7-8 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN:
1 su bardağı tohum sumak
2 su bardağı sıcak su

Meftune Hazırlanışı:
Kaburga etleri tencereye alınıp tuzlanır. Acı biberler doğranarak etlerin üzerine atılır. Domates ve biber salçaları da tencereye atılır. İçerisine bir bardak su katılarak salçalar hafif çözülür. Küp küp doğranan patlıcanlar ve domates de eklenir. Sarımsaklar da doğranıp tencereye alındıktan sonra yarım çay bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı tereyağ, tuz ve pul biber de eklendikten pişmeye bırakılır. O sırada sosu hazırlanır. Tohum sumak 2 su bardağı sıcak suya koyulur ve yarım saat kadar bekletilir. Sumak suyunu bırakınca süzülerek tencereye ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Sıcak olarak servis edilir.

Nurselin Mutfağı Meftune tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Blog, Updated at: 02:38

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar