Nurselin Mutfağı Babik Tatlısı Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 19 Eylül 2015 Cumartesi

Nurselin Mutfağı 14 Eylül 2015 tarihli show tv kanalında yayınlanan programında Babik Tatlısı Tarifi ve yapılışını ekranlarında izledik. Nurselin Mutfağı yemek tarifleri programdan hemen sonra tarifleri ve hazırlanışlarını sitemizde paylaşıyoruz. Babik Tatlısı tarifini yapmak isteyenlere zaman kazandırmak için sitemizden izleyebilirsiniz.. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini ve övgüsünü kazanmaya devam ediyor.


Show Tv de Nursel Erginin sunduğu programda yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com 'da.










Babik Tatlısı Tarifi:

Babik Tatlısı Malzemeleri:
2 su bardağı üzüm pekmezi
4 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı su
EKMEĞİ İÇİN:
Yarım paket maya
1 çay kaşığı tuz
Su
Aldığı kadar un

Babik Tatlısı Hazırlanışı:
Yarım paket maya ılık su ile hamur yoğurma kabında eritilir. Tuzu eklenir ve aldığı kadar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında olana kadar hamur yoğurulur ve üzeri kapatılarak 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Fırın tepsisi yağlanır. Hamur bastırılarak tepsiye yerleştirilir ve elle üzerine şekil vererek pide görünümü verilir. Üzerine yumurta sarısı ve isteğe göre susam serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirilir. Pişen ekmek küçük kareler halinde doğranır. Bir tencerede iki kaşık tereyağ eritilir ve içine 5 bardak su konularak kaynatılır. Kaynadıktan sonra 2 bardak pekmez ilave edilir. Bu karışıma doğranan ekmekler de eklenir. 5 dakika bu şekilde kaynatılır. 2 kaşık tereyağ tavada kızdırılır. Pişen babik sunum kabına alınır. Üzerine tereyağ gezdirilir. Üzerine doğranmış ceviz serpiştirilerek servis edilir.

Nurselin Mutfağı Babik Tatlısı tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Blog, Updated at: 02:41

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar