Nurselin mutfağında bugün Erzurum yöresinden Şalgam Dolması tarifine yer verildi. Show tv ekranlarında yayınlana nurselin mutfağı yemek tarifleri programında birçok ilden yöresel yemeklere yer verildi. Ev hanımlarının beğeniyle izlediği program hafa içi her gün saat: 12.00 Show TV ekranlarında yayınlanmaktadır. Nursel erginin sunduğu programa her gün farklı bir ev hanımı konuk olmaktadır. Konuğu kendi yöresinden bir kaç yemeğin yapılışını ekranlarda izlemekteyiz.Şalgam Dolması Tarifi:
Şalgam Dolması Malzemeleri:
1,5 kilo şalgam
Yarım kilo dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Şalgam Dolması Hazırlanışı:
Şalgamlar soyularak ikiye bölünür ve dilimlenir. Soğanlar yemeklik doğranır. İçine kıyma, salçalar, pirinç, bulgur, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, reyhan katılarak yoğurulur. Bu harç iki şalgam dilimi arasına bu harçtan koyularak tencereye dizilir. Sosu için bir küçük bir tencereye tereyağı, zeytinyağı, salçalar, karabiber, tuz ve suyu konularak birkaç dakika pişirilir ve şalgam dolmalarının üzerine gezdirilir. Şalgamlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Show TV de yayınlana Nurselin Mutfağı yemek programında Şalgam Dolması tarifi Show TV ekranlarında izledik.
Nurselin Mutfağı Şalgam Dolması Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 25 Ekim 2015 Pazar
Blog, Updated at: 12:04
0 yorum:
Yorum Gönder