Nurselin Mutfağı Ayran Aşı Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 25 Ekim 2015 Pazar

Nurselin mutfağında bugün Erzurum yöresinden Ayran Aşı tarifine yer verildi. Show tv ekranlarında yayınlana nurselin mutfağı yemek tarifleri programında birçok ilden yöresel yemeklere yer verildi. Ev hanımlarının beğeniyle izlediği program hafa içi her gün saat: 12.00 Show TV ekranlarında yayınlanmaktadır. Nursel erginin sunduğu programa her gün farklı bir ev hanımı konuk olmaktadır. Konuğu kendi yöresinden bir kaç yemeğin yapılışını ekranlarda izlemekteyiz.

Ayran Aşı Tarifi:
Ayran Aşı Malzemeleri:
4 su bardağı buğday
Yarım kilo süzme yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
KÖFTELERİ İÇİN:
100 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
SOSU İÇİN:
Bir tutam taze kişniş
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ayran Aşı Hazırlanışı:
Kıyma, tuz ve karabiber eklenerek yoğurulur. İyice yoğrulduktan sonra unu da katılır ve son bir kez tekrar karıştırılır. Köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar yuvarlanır. Tavaya sıvı yağ konur ve köfteler kızartılır. Geceden ıslatılmış buğday çorba tenceresinin içine alınır. İçerisine üzerini iki parmak geçecek kadar su konarak haşlanır. Süzme yoğurdun içine hafif akışkan olana kadar su koyularak karıştırılır. İçine yumurta kırılır ve un koyulur. Yoğurdun kesilmemesi için buğdayın kaynayan suyunda iki kepçe alınıp karıştırılarak yoğurttan ilave edilir. Ilıyan yoğurt süzgeçten geçirilerek buğday tenceresine koyulur. Çorba kaynadıktan sonra köfteleri ve tuzu eklenir. Afiyet olsun... Show TV de yayınlana Nurselin Mutfağı yemek programında  Ayran Aşı tarifi Show TV ekranlarında izledik.

Blog, Updated at: 12:04

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar