Nurselin Mutfağı Lor Sarması Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 25 Ekim 2015 Pazar

Nurselin mutfağında bugün Erzurum yöresinden Lor Sarması tarifine yer verildi. Show tv ekranlarında yayınlana nurselin mutfağı yemek tarifleri programında birçok ilden yöresel yemeklere yer verildi. Ev hanımlarının beğeniyle izlediği program hafa içi her gün saat: 12.00 Show TV ekranlarında yayınlanmaktadır. Nursel erginin sunduğu programa her gün farklı bir ev hanımı konuk olmaktadır. Konuğu kendi yöresinden bir kaç yemeğin yapılışını ekranlarda izlemekteyiz.

Lor Sarması Tarifi:
Lor Sarması Malzemeleri:
2 bağ pazı
250 gram lor peyniri
3 yemek kaşığı kaymak
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı kaymak


Lor Sarması Hazırlanışı:
Bulgur yıkanır ve tencereye alınır. Üzerini bir parmak geçecek kadar su konur, suyu ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan alınıp ılıdıktan sonra bulgurun içine lor peyniri ve kaymaktan 1 kaşık konur ve yoğurulur. Pazıların sapları kopartılır ve kaynayan suya atılır. Fazla tutulmadan alınıp soğuk suya sokularak şoklanır. Hazırlanan iç harç pazı yapraklarına sarılır. Sarmalar kaymak sürülen tepsiye dizilir. Kaymağın geri kalan kısmı pazı sarmalarının üzerine dağıtılır, 1 bardak suyu da ilave edilir ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun...

Show TV de yayınlana Nurselin Mutfağı yemek programında Lor Dolması tarifi Show TV ekranlarında izledik.

Blog, Updated at: 11:58

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar