Nurselin Mutfağı Muhallebili Külah Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 28 Ekim 2015 Çarşamba


Nurselin Mutfağı Muhallebili Külah Show tv ekranlarında...

Muhallebili Külah Tarifi;

Muhallebili Külah Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
MUHALLEBİSİ İÇİN:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
KALIPLARI YAĞLAMAK İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
SÜSLEMEK İÇİN:
Yarım su bardağı toz antep fıstığı
200 gram çilek
3 yemek kaşığı pudra şekeri


Muhallebili Külah Hazırlanışı:
Yoğurma kabına yumurtalar, yoğurt, sıvı yağ, şeker, vanilya, kabartma tozu alınır ve karıştırılır. Ardından unu ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamur 10 dakika kadar dinlendirilir. Muhallebisi için süt tencereye alınır. İçine şeker, un ve nişasta konur ve kıvama gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Muhallebi soğuması için bekletilir. Külah yapımında kullanılacak kalıplar tereyağla yağlanır. Kalıp yoksa etrafına alüminyum folyo sarılan külah da kullanılabilir. Dinlenen hamur ikiye bölünür ve 1 cm kalınlığında açılır. Hamurdan 2 parmak kalınlığında şeritler kesilir. Bu şeritler kalıplara dolanarak sarılır. Külahlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz hamurlar kalıplarından hemen çıkatılır ve soğutulur. Soğuyan külahlara muhallebi doldurulur.Servis tabağına alınan muhallebili külahların üzerine pudra şekeri serpilir. Antep fıstığı ve çilekle süslendikten sonra servis edilir. Afiye olsun...

Nurselin Mutfağı Muhallebili Külah Tarifi izle

Blog, Updated at: 10:37

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar