Nurselin Mutfağı Tas Kapama Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 28 Ekim 2015 Çarşamba


Nurselin Mutfağı Tas Kapama Show tv ekranlarında...

Tas Kapama Tarifi;

Tas Kapama Malzemeleri:
1,5 kilo kuzu kuşbaşı
150 gram kuyruk yağı
250 gram arpacık soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
4 adet patates
4 su bardağı pirinç
1,5 litre su


Tas Kapama Hazırlanışı:
Büyükçe bir tepsiye etler, arpacaık soğan, doğranmış patates, sarımsaklar, tuz, kimyon, karabiber konularak harmanlanır. Varsa toprak bir tencereye tüm bu malzemeler koyulur. Üste kuyruk yağları dizilir. En üste varsa asma yaprağı dalları yoksa çatal konur. Bundaki amaç çevirildiğinde etlerin düşmemesini sağlamaktır. Tencere, içine sığabileceği başka büyükçe bir tencereye ters çevirilerek konur. Üzerine de tencerenin yerinden oynamaması için bir ağırlık yerleştirilir. Suyu ilave edilir. Ocağın üzerine alınır yaklaşık 2 saat boyunca pişirilir. Pişip pişmediğini kolayca anlamak için etlerden birkaç tane ayırılır ve suyun içine atılır . Pişme kontrolü bu etlere göre yapılır. Etler piştiğinde suyun içine sıcak suda bekletilen pirinçler atılır. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Tas kapama etleri ve pilavı ile birlikte servis edilir.Afiye olsun...

Tas Kapama Tarifi izle: 

Blog, Updated at: 09:08

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar