Nurselin Mutfağı Mayalı Cevizli Baklava Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 29 Ekim 2015 Perşembe

Nurselin Mutfağı 20 Ekim 2015 salı Mayalı Cevizli Baklava Tarifi ve hazırlanışı ShowTv kanalında. Nurselin Mutfağı yemek tariflerini yayının hemen ardından buradan sizlerle paylaştık. Mayalı Cevizli Baklava tarifini kendisi evinde hazırlamak isteyenlere kolaylık olmasını sağlamak için beyazlimon.blogspot.com takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle ShowTV kanalında izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.
Nursel Erginin spikerliğini yaptığı programda genel olarak yöresel tarifler kanal ekranlarına getiriliyor. Nurselin mutfağı yemek tarifleri programında hazırlanan yemeklerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı "beyazlimon.blogspot.com" adresinden takip edebilirsiniz.
Mayalı Cevizli Baklava Tarifi:
Mayalı Cevizli Baklava Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı yaş maya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ılık su
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
AÇMAK İÇİN:
Nişasta
ARASI İÇİN:
3 su bardağı ceviz
1,5 su bardağı sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
400 gram tereyağı
Mayalı Cevizli Baklava Hazırlanışı:
Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. Ocaktan inmeye yakın limonu ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Baklava hamuru için yoğurt, ılık su, sıvı yağ, yumurtalar, yaş maya, bir tutam tuz karıştırılır. Azar azar unu ilave edilerek yoğurulur. Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan fındıktan biraz daha büyük 120 adet parça kopartılır ve yuvarlanarak nişasta dökülen tepsinin içinde biriktirilir. Kurumaması için üzerleri nemli bezle örtülür. Bezeler nişastanın üzerinde avuç büyüklüğü kadar açılır ve 10’arlı gruplar halinde aralarına yine nişasta serpilerek üst üste konulur. 10’arlı grupların her biri nişasta serpilen tezgah üzerinde incecik olana kadar açılır. Yuvarlak fırın tepsisine 6 kat olana kadar yufkalar yerleştirilir. Her katın arasına sıv ıyağ gezdirilir ve 2 katta bir aralara rondodan geçirilmiş cevizden azar azar serpilir. 6. kat hamur tepsiye yerleştirildiğinde bu kez cevizden bolca konur. Ve diğer 6 kat yufka da aynı şekilde üst üste yerleştirilir. Tüm yufkalar tepsiye dizilip bittiğinde baklava dilimlenir. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca soğumuş şerbeti dökülür ve şerbetini çekince servis edilir. Afiyet olsun...

Nurselin Mutfağı Mayalı Cevizli Baklava tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.


Mayalı Cevizli Baklava Tarifi izle

Blog, Updated at: 08:46

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar