Nurselin Mutfağı Aşure Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 29 Ekim 2015 Perşembe


Nurselin Mutfağı Aşure tarifi Show tv ekranlarında...

Aşure Tarifi

Aşureda Kullanılan Malzemeler:
700 gram buğday
2 su bardağı nohut
2 su bardağı fasulye
1 su bardağı kuru üzüm
200 gram kuru incir
200 gram kuru kayısı
3,5 su bardağı şeker
Bir fiske tuz
2 litre su
SÜSLEMEK İÇİN:
1 adet nar
3 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı fındık
1 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı çörek otu


Aşure Hazırlanışı:
Buğday, nohut ve fasulye bir gece önceden ıslanır. Ardından tencereye alınırlar ve yumuşayana kadar kaynatılırlar. Kuru incir ve kuru kayısı doğranır. İncirin aşureyi karartması ve çekirdeklerinin dağılmaması için içi yıkanabilir. Bakliyatlar yumuşayınca içine doğranmış incir, kayısı, üzüm ve şekeri de atılarak 10 dakika kadar daha kaynatılır. Ocaktan alınan aşure, kaselere doldurulur. Soğuduğu zaman üzeri nar, kuş üzümü, fındık, ceviz, çörek otuyla süslenir.Afiyet olsun...


Nurselin Mutfağı Aşure Tarifi izle

Blog, Updated at: 03:33

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar