Nurselin Mutfağı Şam Tatlısı Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 27 Eylül 2015 Pazar

Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Antakya yöresinden Şam Tatlısı tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

Şam Tatlısı Tarifi

Malzemeleri:
Yarım kilo irmik 
3 çay bardağı un
2,5 çay bardağı şeker 
3 çay bardağı yoğurt 
Yarım paket kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı tarçın 
3 yemek kaşığı tahin
ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı şeker
4 bardak su 
ÜZERİ İÇİN: 
Dövülmüş Antep fıstığı

Hazırlanışı:
Şerbet kaynatılıp soğuması için bir kenara alınır. İrmik, un, şeker, yoğurt, kabartma tozu, tarçın ve 2 kaşık tahin karıştırılır. Fırın tepsisine bir kaşık tahin sürülür. Tatlı karışımının yarısı tepsiye dökülür. Üzerine iri kıyılmış cevizler serpilir. Onun da üzerine tatlının diğer yarısı dökülür ve önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Tatlının üzerine fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür. Şerbetini emince tatlı servis edilir.

Blog, Updated at: 11:43

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar