Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Antakya yöresinden Aya Köfteli Çorba tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.
Aya Köfteli Çorba Tarifi
Malzemeleri:
Yarım kilo dana kıyma
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Yarım kilo dana kıyma 4 kez çektirilir. 1 su bardağı pirinç yıkanıp yaklaşık 1 litre suyla haşlanır. Kıyma karabiber ve tuz atılarak yoğurulur. Bir kapta domates salçası ve nar ekşisi karıştırılır. eller bu karışıma bulanarak kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Küçük köfteler tereyağda kızartılır. Kızaran köfteler haşlanan ve suyuyla duran pirinç tenceresine atılır. Eğer su az gelirse istenilen ölçüde arttırılabilir. Çorba 5 dakika kadar kaynatılır.
0 yorum:
Yorum Gönder