Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Antakya yöresinden Asur tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.
Asur Tarifi
Malzemeleri:
1 kilo buğday
750 gram kuzu boyun eti
250 gram dana incik
2 adet soğan
2 adet baş biber
250 gram nohut
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
Yarım su bardağı ceviz
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
1 kilo buğday bir gece önceden yıkanır ve 10 dakika kaynatılır. Kuzu boyun eti ve dana incik haşlanıp etleri didilir. Soğanlar dörde bölünür. Etler, soğan, bir gece önceden haşlanmış nohut, biberler, kimyon, salçaları, tuz ve 3-4 bardak su buğdayın içine ilave edilir. Tencere kısık ateşteki ocağa konularak kaynamaya bırakılır. Kaynayınca tenceredeki içindeki malzemeler büyük bir tahta kaşık yardımıyla dövülerek ezilir. İyice ezilen aşur üzerine ceviz ve kimyon atılaran kızdırılan tereyağ dökülerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder