Nurselin Mutfağı Asur Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 27 Eylül 2015 Pazar

Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Antakya yöresinden Asur tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

Nurselin Mutfağı Asur Tarifi


Asur Tarifi

Malzemeleri:
1 kilo buğday 
750 gram kuzu boyun eti
250 gram dana incik
2 adet soğan 
2 adet baş biber 
250 gram nohut 
1 tatlı kaşığı kimyon 
1 yemek kaşığı acı biber salçası 
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası 
1 tatlı kaşığı tuz 
ÜZERİ İÇİN:
Yarım su bardağı ceviz 
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı:
1 kilo buğday bir gece önceden yıkanır ve 10 dakika kaynatılır. Kuzu boyun eti ve dana incik haşlanıp etleri didilir. Soğanlar dörde bölünür. Etler, soğan, bir gece önceden haşlanmış nohut, biberler, kimyon, salçaları, tuz ve 3-4 bardak su buğdayın içine ilave edilir. Tencere kısık ateşteki ocağa konularak kaynamaya bırakılır. Kaynayınca tenceredeki içindeki malzemeler büyük bir tahta kaşık yardımıyla dövülerek ezilir. İyice ezilen aşur üzerine ceviz ve kimyon atılaran kızdırılan tereyağ dökülerek servis edilir.

Blog, Updated at: 11:31

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar