NURSELİN MUTFAĞI PATLICAN MUSAKKA
Nurselin Mutfağı 7 Eylül 2015 Pazartesi Patlıcan Musakka Tarifi ve yapılışını Show Tv ekranlarında. Nurselin Mutfağı tariflerini programın hemen ardından sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Patlıcan Musakka tarifini evinde yapmak isteyenlere kolaylık olması açısından sitemizden takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı Afyon Yöresi yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğeni kazanmaya devam ediyor. Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, yapılışlarını beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.
Patlıcan Musakka Tarifi:
Patlıcan Musakka Malzemeleri:
2 su bardağı nohut
600 gram dana kıyma
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
Patlıcan Musakka Hazırlanışı:
Nohutlar bir gece önceden ıslanır, haşlanır ve kabukları soyulup ikiye bölünür. Patlıcanlar halka halka doğranır ve bol yağda kızartılır. Kıyma kavrulur ve içine tuzla beraber nohutlar eklenir. Ateşten alınmaya yakın ince kıyılmış maydanozlar ilave edilir. Pişen iç harç tencereye yaylır üzerine de patlıcanlar dizilir. Biraz tuz ekildikten sonra 15 dakika kadar orta ateşte pişirilir.
Nurselin Mutfağı Patlıcan Musakka tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Nurselin Mutfağı Patlıcan Musakka Tarifi İzle
0 yorum:
Yorum Gönder