![]()
Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Antakya ilinde Künefe tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.
Künefe Tarifi
Malzemeleri:
Yarım kilo taze kadayıf.
Yarım kilo künefe peyniri.
250 g tereyağı
ŞERBETİ İÇİN.
2 su batdağı şeker
2 su bardağı su.
Şeker ve su tencereye alınarak şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Kadayıf eritilen ve ılıyan tereyağı ile ovulur. Kayadıf yağı güzelce çekince 2'ye ayrılır. Yarısı künefe tepsisinin üzerine iyicene bastırılarak yerleştirilir. Üzerine havlu arasında bastırılarak suyu slınan ve ufalanan künefe peyniri yayılır. Kalan kadayıf ile aynı şekilde bastırılarak üzeri kapatılır.
Ocağın büyük kısmına alınır ve çevrilerek pişirilir. Kenarları pembelelmeye başlayınca alt yüzeyi olmuş demektir. Ters çevrilerek ön yüzüde pişirilir. Ocaktan alınır ve kaynarken soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. Şerbetini çekince toz fıstık ile süslenerek servis edilir.
Nurselin Mutfağı Künefe Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 5 Temmuz 2015 Pazar
Blog, Updated at: 03:07
0 yorum:
Yorum Gönder