Nurselin Mutfağı Tepsi Kebabı Tarifi İzle

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 5 Temmuz 2015 Pazar


Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Antakya ilinde Tepsi Kebabı tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağı n da her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.
tepsi-kebabi-tarifi-izle-nurselin-mutfagiTepsi Kebabı Tarifi
Tepsi Kebabı Malzemeleri:
1 kilo dana kuşbaşı.
2 adet kırmızı biber.
1 demet maydanoz.
1 adet kuru soğan.
4 adet domates.
6 adet sivri biber.
4 diş sarımsak.
1 yemek kaşığı domates salçası.
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber.
Tuz.
Tepsi Kebabı Hazırlanışı:
Dana kuşbaşı etler et makinesinden geçirilir. Arkasından maydanoz, soğan, sarımsak ve antakya kırmızı biberi çekilir. Karabiber ve tuzu atılıp özleşene kadar elle yoğurulur. Geniş bir Alüminyum yada bakır tepsinin dibine salça sürülür. Üzerine yoğurulan et bastırılarak ince bir tabaka olacak şekilde yerleştirilir.domates ve biber dilimleriyle süslenir. Suda inceltilen domates salçası gezdirilir, parça parça tereyağı bırakılır ve alüminyum folyo ile kapatılarak pişirilir. Bizim imkanımız vardı yöresel adetine uyduk ve ekmek fırınında pişirdik. Eğer siz fırına götüremezseniz evdeki fırınınızda da 250 derecede pişirebilirsiniz.

Nurselin Mutfağı Tepsi Kebabı Tarifi İzle

Blog, Updated at: 03:09

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar