Nurselin Mutfağı Haşhaşlı Bulgur Pilavı Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 5 Temmuz 2015 Pazar

hashasli-bulgur-pilavi-tarifi-izle-nurselin-mutfagi
Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Afyon ilinde Haşhaşlı Bulgur Pilavı tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.

Haşhaşlı Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeleri:

3 su bardağı bulgur.
4 yemek kaşığı haşhaş.
1 su bardağı sıvıyağ.
9 bardak sıcak su.
9 bardak sıcak su tencereye alınır. Kaynayınca 3 bardak bulguru bırakılır. Tuz atılır ve kapağı kapatılır. Pişmeye yakın suyunu tam çekmeden bir kaba suyu alınır ve bu suda haşhaş inceltilir. Karıştırılarak bulgura bırakılır. Ocaktan alınıp demlenmeye bırakılır.
Demini alınca kızdırılan sıvıyağ üzerine gezdirilir.

Blog, Updated at: 03:50

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar