Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Afyon ilinde Toyga Çorbası tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.
Toyga Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
1 su bardağı pirinç.
5 su bardağı et suyu.
2 adet yumurta.
3 yemek kaşığı un.
4 yemek kaşığı süzme yoğurt.
200 g kaymak.
1 tatlı kaşığı kekik.
1 tatlı kaşığı tuz.
1,5 bardak su.
Tencereye 2 yumurta kırılır. 3 kaşık un, 4 kaşık süzme yoğurt ve 1 bardak pirinç eklenip 1 bardak su ile ocağın altı açılmadan çırpılarak özleştirilir. Kekik atılır ve 1 saat kadar bu şekildw dinlendirilir.
Dinlenince kısık ateşte ocağa alınır ve çırpılırken et suyu ilave edilir. Kıvamına göre normal suda eklenebilir. Kaynayana kadar aynı yöne olmak şartı ile karıştırılır. Bir taşım kaynayınca tuz atılır, ocaktan alınır ve sıcakken üzerine dökülen kaymak ile servis edilir
Nurselin Mutfağı Toyga Çorbası Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 5 Temmuz 2015 Pazar
Blog, Updated at: 03:49
0 yorum:
Yorum Gönder