Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Afyon ilinde Ekmek Kadayıfı tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağı nda her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.Ekmek Kadayıfı Tarifi
Malzemeleri:
1 büyük ekmek kadayıfı.
3,5 kilo şeker.
3 litre su.
Yarım limonun suyu.
Kaymak.
3,5 kilo şeker ve 3 litre su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kaynayıp kıvama gelince yarım limonun suyu sıkılır.
Ekmek kadayıfı kendinden daha büyük ve kenarlı olan tepsiye alınır. Üzerine ılıktan daha sıcak olan su gezdirilir. Yumuşayana kadar su verilir. İyice yumuşayınca suyu süzülür ve bir havlu ile fazlası alınır. Ocağa konur ve sıcak olan şerbet kepçe ile üzerine gezdirilir. Şerbeti çektikce tepsinin kenarlarında biriken şerbet ile üzeri ıslatılır. Bu sırada kadayıf kabaracaktır. Şerbeti komple çekince üzerine kapak kapatılır ve demlendirilir.
üzerine konulan manda kaymağı ile sunuma alınır.
Nurselin Mutfağı Ekmek Kadayıfı Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 5 Temmuz 2015 Pazar
Blog, Updated at: 03:52
0 yorum:
Yorum Gönder