Nurselin Mutfağı Badılcan Böreği Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 5 Temmuz 2015 Pazar

badilcan-boregi-tarifi-izle-nurselin-mutfagi
Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Afyon ilinde Badılcan Böreği tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.
Badılcan Böreği Tarifi
Malzemeleri:
1,5 kilo patlıcan.
700 gr dana kıyma.
5 adet yumurta.
6 7 adet sivri biber.
4 adet domates.
Karabiber.
Pulbiber.
Tuz.
Patlıcanlar yıkanır ve başları alınarak alacalı soyulur. Kuşbaşı doğranır ve acısı çıksın diye tuzlu suda bekletilir, Havlu ile suyu alınıp bol yağda kızartılır.
dana kıymanın içine 5 yumurta kırılır. Karabiber, pulbiber ve tuz atılır. Doğranan maydanoz katılıp özleşene kadar yoğurulur.
Kızartılan patlıcanların yarısı ile cam fırın kabının alt yüzeyi kaplanır. Üzerine hazırlanan kıymalı harcın yarısı yayılır. Kalan patlıcan ile üzeri kapatılır.son olarak kıymalı harcın kalan yarısı serilir. Domates ve biber ile süslenip 180 derecede önceden ıaıtılan fırına verilir.

Sizin diğer Padişah Lokumu Tarifi ilginizi çekebilir.

Nurselin Mutfağı Çortu Taplaması TarifiNurselin Mutfağı Ağlayan Kek Tarifi
Nurselin Mutfağı Cevizli Su Böreği Tarifi
Nurselin Mutfağı Balkabağı Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Pahlili Pilav Tarifi
Nurselin Mutfağı Gömlek Kadayıf Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Tokat Katmeri Tarifi
Nurselin Mutfağı Etli Lahana Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Sebzeli Kiş TarifiNurselin Mutfağı Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Pastırmalı Poğaça Tarifi
Nurselin Mutfağı Selanik Gevreği TarifiNurselin Mutfağı Yağ Mantısı Tarifi İzle
Nurselin Mutfağı
Tatlı Tarifleri
Ardanın Mutfağı

Blog, Updated at: 03:52

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar