Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Eskişehir ilinde Çiğ Börek tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.
Çiğ Börek Tarifi
Malzemeleri: 1 kilo un.
1 fiske tuz.
Su.
İÇ HARCI İÇİN.
500 g dana kıyma.
3 adet kuru soğan.
Karabiber.
Tuz.
1 bardak su.
KIZARTMAK İÇİN
Sıvıyağ.
1 kilo un geniş bir kaba alınır. Tuz atılır ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 10 dakika dinlendirilir.
Dana kıymanın içine kuru soğanlar küçük küçük doğranır. Karabiberi ve tuzu atılıp su ile cıvık bir kıvam verilerek harmanlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. İç harç konur ve yarım ay şeklinde kapatılır. Kenarları düzgün olsun diye kesilir ve bol yağda çevrilerek kızartılıp sunuma alınır
Nurselin Mutfağı Çiğ Börek Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 10 Temmuz 2015 Cuma
Blog, Updated at: 09:59
0 yorum:
Yorum Gönder