Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Konya ilinde Patlıcanlı Bütün Et tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.
Patlıcanlı Bütün Et Tarifi
Malzemeleri:
1 kuzu kol.
10 adet patlıcan.
2 adet kuru soğan.
4 adet domates.
1 adet kırmızı biber.
5 6 adet sivri biber.
Yarım yemek kaşığı biber salçası.
Yarım yemek kaşığı domates salçası.
2 yemek kaşığı sıvıyağ.
1 tatlı kaşığı tuz.
Bir bütün kuzu kolun yağlı tarafı altta kalacak şekilde büyük bir tencereye alınır. Ocağın altı açılır alt kısmı kendi yağında birazcık kızartılarak mühürlenir. Sonra dibine çok azcık sıcak su verilir ve en kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Pişme aşamasında suyunu kontrol edip çektiyse su vermeyi unutmayınız.
Patlıcanlar alacalı soyulur. İri kuşbaşı doğranıp tuzlu suya atılır ve acısı çıkarılır.
Küçük küçük doğranan soğanlar dibine sıvıyağ gezdirilen tencereye alınır. Arkasından yine küçük doğranan kırmızı ve sivri biberler eklenir. Biber ve domates salçası bırakılır. Acısı alınan patlıcanlar ilave edilir. En son kabuğu alınıp doğranan domates katılır. Tuz atılır ve pişirilmeye bırakılır. Pişince aleminyum bir fırın tepsisine alınır. Üzerine pişen kuzu kol konur. 180 derecede 5 10 dakika fırına verilir ve sunuma hazırdır.
Nurselin Mutfağı Patlıcanlı Bütün Et Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 9 Temmuz 2015 Perşembe
Blog, Updated at: 09:03
0 yorum:
Yorum Gönder