Nurselin Mutfağı Alişke Çorbası Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 10 Temmuz 2015 Cuma


Nurselin Mutfağı Alişke Çorbası Tarifi

Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Eskişehir ilinde Alişke Çorbası tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz. 10.07.2015
aliske-corbasiAlişke Çorbası Tarifi izle
Malzemeleri:
100 g dana kıyma.
2 adet patates.
2 adet kuru soğan.
2 adet domates.
2 yemek kaşığı sıvıyağ.
1 yemek kaşığı biber salçası.
1 adet yumurta.
Tuz.
HAMURU İÇİN.
1,5 su bardağı un.
Su.
Dibine sıvı yağ gezdirilen tencereye küçük doğranan soğanlar alınır. Yumuşayınca kıyması bırakılır ve birlikte kavrulurlar. Küçük doğranan patatesler ilave edilir. Biber salçası bırakılır ve domates rendelenir. Sıcak su verilir. Kaynayınca sadece su ve un ile tutulan cıvık kıvamlı hamur çay kaşığının ucu ile tek tek içine bırakılır. Hamurlar pişince tuzu atılıp ocaktan alınır ve servise hazırdır.

Blog, Updated at: 10:00

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar