Ardanın Mutfağı Kaymaklı Künefe Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 7 Temmuz 2015 Salı

kaymakli-kunefe-tarifi-ardanin-mutfagi

Ardanın Mutfağı tv8 de, pazar yayınlanıyor. Ardanın Mutfağı programında pratik ve lezzetli tariflere yer veriliyor. Bu tariflerin nasıl yapılacağı incelikleriyle Ardanın Mutfağında incelikleriyle anlatılıyor. 7 Temmuz 2015 pazar Ardanın Mutfağı Programı yayınlandıktan sonra tarifleri not alamayanlar için burada paylaşmaya devam ediyoruz. Ardanın Mutfağı önceki programlarda verilen tüm tarifleride http://beyazlimon.blogspot.com/ web sitesi adresinde bulabilirsiniz. sizlere daha hızlı ve kaliteli içerik sunabilemk için elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Bu çabamıza desteklerinizle yardımcı olmanızı diler. Bizi takip etmeye devam edin.
Kaymaklı Künefe Tarifi
Malzemeler;
250 gr kadayıf
150 gr tereyağı – eritilmiş
250 gr kaymak
Toz Antep fıstığı – üzerini süslemek için
 
Şerbet için;
1 su bardağı su
1 su bardağı limon
2-3 damla limon suyu
 
Hazırlanışı;
Şerbet için şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar kaynatın, içine limon suyunu sıkıp kenara alıp soğutun.
Tel kadayıfları elinizle küçük küçük parçalara ayırın ve tereyağı ile harmanlayın.
Kadayıftan tavanızın tabanına ince bir katman olacak şekilde iyice bastırarak yerleştirin.
İçerisine buzlukta küçük parçalara ayırıp dondurduğunuz kaymaktan serpiştirin.
Üstüne yeniden ince bir katman kadayıf yerleştirip yeniden iyice bastırın ve ateşin üzerinde sürekli çevirerek önce altını sonra ters çevirip diğer tarafını pişirin.
Her iki tarafı da iyice pişen künefenin üzerine şerbetten gezdirin. Antep fıstığı serperek servis edin.

Blog, Updated at: 10:57

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar