Ardanın Mutfağı Kabaklı Tulum Peynirli Kiş Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 7 Temmuz 2015 Salı



Ardanın Mutfağı tv8 de, pazar yayınlanıyor. Ardanın Mutfağı programında pratik ve lezzetli tariflere yer veriliyor. Bu tariflerin nasıl yapılacağı incelikleriyle Ardanın Mutfağında incelikleriyle anlatılıyor. 7 Temmuz 2015 pazar Ardanın Mutfağı Programı yayınlandıktan sonra tarifleri not alamayanlar için burada paylaşmaya devam ediyoruz. Ardanın Mutfağı önceki programlarda verilen tüm tarifleride http://beyazlimon.blogspot.com/ web sitesi adresinde bulabilirsiniz. sizlere daha hızlı ve kaliteli içerik sunabilemk için elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Bu çabamıza desteklerinizle yardımcı olmanızı diler. Bizi takip etmeye devam edin.
Kabaklı Tulum Peynirli Kiş Tarifi
Malzemeler;
Hamuru için;

400 gr un
200 gr tereyağı – soğuk
2 adet yumurta
kabakli-tulum-peynirli-kis-tarifi-ardanin-mutfagiTuz
1-2 yemek kaşığı su (gerekirse)
 
İç harç için;
200 ml krema
2 adet yumurta
200 gr tulum peyniri – ufalanmış
2 adet kabak – rendelenmiş, suyu sıkılmış
yarım bağ dereotu – kıyılmış
1 avuç ceviz – kıyılmış
yarım adet muskat rendesi
Tuz
Karabiber
 
Hazırlanışı;

Hamur için; un ve tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Ardından yumurta, su ve tuzu ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun ve biraz dinlendirin.
İç harç için; tüm malzemeleri bir kasenin içinde birleştirip, karıştırın.
Hamuru iki streç arasında merdane ile açın ve tart kalıbına yerleştirin. Bir çatal ile tabanına delikler atıp, içine yağlı kağıt yerleştirin ve kuru baklagiller ile ağırlık vererek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Yağlı kağıt ve kuru bakliyatı çıkartıp 10 dakika daha tabanının pişmesi için fırına verin. Ardından içine iç harcı yayın, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Blog, Updated at: 10:57

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar