Nurselin Mutfağı Sırın Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 17 Kasım 2015 Salı

Bugün nurselin mutfağında sırın tarifine yer verildi.

Malzemeleri:
Çeyrek paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 kilo un
Su
ÜZERİ İÇİN:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağ

Sirin Tarifi Yapılışı:
Hamuru için yaş maya bir su bardağı suda eritilir. Tuzu ve unu da ilave edilir. Suyu da azar azar dökülerek hamur yoğurulur. Yumuşak kıvamlı hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılıp yuvarlanır. Bezeler ince açılır ve sacta fazla kurutmadan pişirilir. Pişen yufkalar ikiye bölünüp rulo şeklinde sarılır ve kurumaması için üzerleri kapatılır. Tüm yufkalar piştikten sonra rulolar yaklaşık iki parmak eninde kesilerek yuvarlak fırın tepsisine sık dizilir. Yoğurt ve ezilmiş sarımsaklar karıştırılır. tereyağ ve zeytinyağı kızdırılır. İçine pul biber dökülür. Sırınların üzerine önce yoğurt yayılır. Yağı da döküldükten sonra servis edilir.

Blog, Updated at: 11:37

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar