Nurselin Mutfağı Leopar Poğaça Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 16 Kasım 2015 Pazartesi

Leopar Poğaça Tarifi Nurselin Mutfağı tarifleri;

Leopar Poğaça Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
1 paket yaş maya
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
5 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN:
200 gram beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
ÜSTÜ İÇİN:
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz


Leopar Poğaça Yapılışı:
Yoğurma kabına maya, toz şeker ve ılık sür konup maya eriyene kadar karıştırılır. Ardından içine sıvı yağ ve un konup hamur yoğurulur. Hamur mayalanması için üzeri sarılarak yaklaşık yarım saat dinlendirilir. Maydanoz ince kıyılır ve ufalanmış peynirle karıştırılır. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparılır. Hafif elle bastırılıp, içine peynirli harç konur ve yuvarlanır. Poğaçalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine sürmek için kuru maya, su, pirinç unu, su, tuz ve toz şeker karıştırılır. Bu karışım poğaçaların üzerine sürülür. Leopar poğaçalar önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun

Nurselin Mutfağı Pırasalı Mısır Ekmeği Tarifi

Blog, Updated at: 12:40

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar