Nurselin Mutfağı Ciğerli Arnavut Böreği Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 16 Kasım 2015 Pazartesi

Ciğerli Arnavut Böreği Tarifi Nurselin Mutfağı tarifleri;

Ciğerli Arnavut Böreği Malzemeleri:
1 takım kuzu ciğeri
2 kilo kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
HAMURU İÇİN:
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
Su

Ciğerli Arnavut Böreği Yapılışı:
Akciğer düdüklü tencerede haşlanır. Kefi çıktıktan sonra karaciğer de düdüklü tencereye atıp kapağı kapatılır ve 25 dakika pişmeye bırakılır. Hamuru için un, tuz karıştırılır. Suyu da azar azar ilave edilerek hamur yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır ve üzeri kapatılarak dinlenmesi için bekletilir. Dinlenen bezeler tabak büyüklüğünde açılır. Araları, eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımıyla yağlanarak biri 12 diğeri 10’lu gruba ayrılarak üstüste konur. Bu şekilde 10 dakika dinlendirilir. Soğan yemeklik doğranır. Tuz ve şeker konularak sıvı yağda pembeleştirilir. Pişen ciğer minik minik doğranır ve soğana ilave edilir. Karabiber, pul biber, toz biber ve kimyon dökülerek ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur elle çekiştirilerek tek tek incecik açılır. İlk grup böreğin altını oluşturacak şekilde yuvarlak fırın tepsisine yayılır. Arasında ciğerli iç harç yayılır. Diğer grup da açılıp böreğin üstüne kapatılır. Üzerine kalan yağ dökülür. Börek 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra havuç dilimi şeklinde dilimlenir. Afiyet olsun
Nurselin Mutfağı Çikolatalı Pasta Tarifi

Blog, Updated at: 12:49

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar