Ballı Börek Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 13 Kasım 2015 Cuma

Nurselin Mutfağı Ballı Börek Show tv ekranlarında
Ballı Börek Tarifi;
Ballı Börek Malzemeleri:
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı tereyağı
1 çay bardağı kül suyu
1 çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
200 gram ceviz
ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Ballı Börek Hazırlanışı:
Şeker ve su kaynatılır, içine limon suyu eklenir. Şerbet soğuması için bekletilir. yoğurt, yumurta, eritilmiş tereyağı, karbonat, tuz karıştırılır. 1 yemek kaşığı kül 1 çay bardağı suda 10 dakika kadar bekletilir ve süzüldükten sonra bu su da hamur harcına eklenir. Unu azar azar eklenerek hamur yoğurulur. Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Her beze ince açılır. Yufkalar ikiye bölünür. Kenarlar ortaya kapatılır. Orta kısma aralıklı olarak birer yemek kaşığı dövülmüş ceviz koyulur. Kenarlar cevizlerin üzerine doğru kapatılır. Cevizli kısım ortada kalacak şekilde hamur kesilir. Kenarları büzülerek fırın tepsisine alınır. Tereyağı eritilerek hamurların üzerine dökülür. Ballı börek 170 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür. Afiye olsun...

Ülemeç Çorbası Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri

Turtata Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri

Ballı Börek Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri

Maraş Dolması Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri

Blog, Updated at: 11:10

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar