Nurselin Mutfağı Yağlama Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 29 Ekim 2015 Perşembe


NURSELİN MUTFAĞI YAĞLAMA
Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Kayseri ilinde Yağlama tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.
Yağlama Tarifi
Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
1 su bardağı süt
Yarım paket yaş maya
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo dana kıyma
2 adet kuru soğan
4 adet domates
6-7 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Süt ve su ılıtılır. Yaş maya ile karıştırılır, tuzu ve zeytinyağı eklenir. İçine azar azar un ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler çıkartılarak yuvarlanır. Bezeler Kıyması bir tavaya alınarak kavrulur. Soğanlar yemeklik doğranır ve kavrulan kıymaya ilave edilir. Domatesler rendelenir, biberler ince kıyılır ve onlar da tavaya katılır. Tuzu, karabiber ve pul biberi ve tereyağı da katılarak karıştırılır. Hamur bezeleri orta kalınlıkta açılarak sacta pişirilir. Üzerine kıymalı harçtan koyularak üst üste dizilir. Yağlamalar sıcak servis edilir.

Nurselin Mutfağı Yağlama Tarifi izle

Blog, Updated at: 09:53

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar