Nurselin Mutfağı KİTEL Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 29 Ekim 2015 Perşembe

Nurselin Mutfağı 20 Ekim 2015 salı KİTEL Tarifi ve hazırlanışı ShowTv kanalında. Nurselin Mutfağı yemek tariflerini yayının hemen ardından buradan sizlerle paylaştık. KİTEL tarifini kendisi evinde hazırlamak isteyenlere kolaylık olmasını sağlamak için beyazlimon.blogspot.com takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle ShowTV kanalında izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Nursel Erginin spikerliğini yaptığı programda genel olarak yöresel tarifler kanal ekranlarına getiriliyor. Nurselin mutfağı yemek tarifleri programında hazırlanan yemeklerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı "beyazlimon.blogspot.com" adresinden takip edebilirsiniz.
KİTEL Tarifi:

KİTEL Malzemeleri:
4 su bardağı yarma
2 yemek kaşığı kişniş
1 yemek kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
600 gram dana kıyma
6 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAŞLAMAK İÇİN:
Su
1 tatlı kaşığı tuz

KİTEL Hazırlanışı:
Tohum halindeki kişniş havanda dövülür ve yarmanın içine katılır. Yarma ıslanana kadar suyu ilave edilir. Soğanlar yemeklik doğranıp bir kaba alınır ve üzerine 2 yemek kaşığı tuz katılarak ovulur. Soğanlar bu şekilde 5 dakika bekletildikten sonra yıkanır ve tuzundan arındırılır. Tavaya sıvı yağ konulur ve tuzu eklenerek soğanlar kavrulur. İçine kıyma katılır ve bu şekilde kavurmaya devam edilir. Karabiberi, pul biber ve tuzu da eklenir. Maydanozlar ince kıyılır ve kıymalı harç ocaktan alınınca ilave edilir. Kıymalı harç ılıması için bir kenara alınır. Yumuşayan yarmalar arada el ıslatılarak iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır ve elle yuvarlaklığı bozulup parçalanmadan ortası açılır. Bu işlem yapılırken hamurun incecik olmasına dikkat edilmelidir. Ilıyan kıymalı harç kitellerin içine konur ve ağızları bastırılarak kapatılır. Kiteller içine tuz atılmış kaynar suda haşlanır. Su yüzüne çıkıp haşlanan kiteller sıcak servis edilir. Afiyet olsun...

Nurselin Mutfağı KİTEL tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Nurselin Mutfağı KİTEL Tarifi izle


Blog, Updated at: 09:19

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar