Nurselin Mutfağı Bademli Şekerpare Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 27 Eylül 2015 Pazar

Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Manisa yöresinden Bademli Şekerpare tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

Nurselin Mutfağı Bademli Şekerpare Tarifi


Bademli Şekerpare Tarifi

Malzemeleri:
1 çay bardağı çekilmiş badem
3 yemek kaşığı pudra şekeri
250 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 limon kabuğu rendesi
3,5-4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
Şerbeti için şeker ve su karıştırılarak kaynatılır. Limon suyu ilave edilerek soğumaya bırakılır. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri yoğurulur. İçine yumurta kırılır. Limon kabuğu rendesi ilave edilir. Bademler rondoda un haline gelene kadar çekilir ve hamura katılır. Ardından sırayla unu, vanilyası ve kabartma tozu da eklenir ve yoğurulmaya devam edilir. Hamurdan küçük bezeler çıkarılıp yuvarlanır ve elle bastırılarak hafif yassılaştırılır. Fırın tepsisine alınan şekerparelerin ortasına badem batırılır. Önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülür.

Blog, Updated at: 11:12

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar