Kuru Yemişli Lokma Tarifi Ardanın Mutfağı

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 13 Temmuz 2015 Pazartesi

Kuru Yemişli Lokma Tarifi Ardanın Mutfağı  
Malzemeler;
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kuru maya
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
1 su bardağı kuru üzüm – suda beklemiş
1 su bardağı file Antep fıstığı
1 su bardağı ceviz içi
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 tutam tarçın
kuru-yemisli-lokmaTuz
Kızartmak için – Sıvıyağ

Kuru Yemişli Lokma Yapılışı Ardanın Mutfağı:
Hamur için un, pudra şekeri, kuru maya, yumurta, sütü karıştırın.
İçine üzüm, ceviz, Antep fıstığı, limon kabuğu, tarçın, tuz ve vanilyayı ilave edip yeniden karıştırın. Hava almayacak şekilde kapatıp, 1-1,5 saat mayalandırın.
Hazırladığınız karışımdan kaşık kaşık alıp kızgın yağa atın. Kızaran lokmaları bir kevgir yardımıyla havlu kağıt üzerine alın ve servis tabağına alıp pudra şekeri serperek servis edin.

Blog, Updated at: 11:25

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar