Nurselin Mutfağı Yufka Böreği Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 6 Kasım 2015 Cuma


Nurselin Mutfağı Yufka Böreği Tarifi Show TV ekranlarında

Yufka Böreği Tarifi Malzemeler:
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
1 adet ekmeğin içi
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
YUFKALARI ISLATMAK İÇİN:
Su

Yufka Böreği Tarifi Hazırlanışı:
Hamuru için yumurta, tuz, su karıştırılır, un da içine azar azar dökülür ve hamur yoğurulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. İnce açılan bezeler sacta önlü arkalı pişirilir. Bayat ekmeğin içi ufalanır. Tavaya tereyağı alınır ve kızdırılır. İçine yumurtalar kırılır ve karıştırılır. Karabiberi ve tuzu katılır. Ufalanmış ekmek içi de atıldıktan sonra kavurulur. Böreğin pişeceği fırın tepsisi yağlanır. Pişen yufkalar suyla ıslatılır ve yarısı tepsiye üst üste dizilir. Hazırlanan iç harç ve ince kıyılmış maydanozlar üzerine yayılır ve geri kalan yufkalar ıslatılarak aynı şekilde dizilir. Börek ocak üzerine çevirile çevirile pişirilir. Börek ters çevrilirken tepsi tekrar yağlamalıdır. İki yüzü de iyice piştikten sonra börek dilimlenerek sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

6 Kasım 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 6 Kasım 2015 nurselin mutfağı Yufka Böreği Tarifi nasıl yapılır, 6 Kasım nurselin mutfağı  Yufka Böreği Tarifi tarifi, Yufka Böreği Tarifi  malzemeleri,  Yufka Böreği Tarifi nasıl pişirilir,  Yufka Böreği Tarifi  nasıl yapılır, nurselin mutfağı  Yufka Böreği Tarifi Tarifi , Nurselin mutfağı 6 Kasım cumayemekleri


Blog, Updated at: 10:44

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar