Nurselin Mutfağı Tavuklu Kuru Mantı Tarifi Show TV ekranlarında
Tavuklu Kuru Mantı Tarifi Malzemeler:
3 adet tavuk kalça
2 su bardağı nohut
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuzHAMURU İÇİN:
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Su
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Tavuklu Kuru Mantı Tarifi Hazırlanışı:
Tavuklar düdüklü tencereye atılarak haşlanır. Hamuru için un, yumurta ve tuz karıştırılır. Suyu da ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamur fazla inceltilmeden açılır ve küçük kareler kesilir. Mantılar içleri boş, dört köşesi bir araya getirilerek kapatılır. Mantılar yağlanmış tepsiye dizilir ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir. Haşlanan tavuk etleri didilir. Bir gece önceden ıslanan ve haşlanan nohutlar tavuğun suyuna atılır. Eğer su azsa su eklenebilir. Suya tuzu da atıldıktan sonra fırında kızaran ve ılınan mantılar tavuk suyuna atılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra didilen tavuklar da tencereye alınır. bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. tereyağı ve zeytinyağı kızdırılır. İçine pul biber ve salça ilave edilir. Tavuklu kuru mantı servis kabına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Onun da üzerine hazırlanan sos gezdirilir. Afiyet olsun.
5 Kasım 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 5 Kasım 2015 nurselin mutfağı Tavuklu Kuru Mantı Tarifi nasıl yapılır, 5 Kasım nurselin mutfağı Tavuklu Kuru Mantı Tarifi tarifi, Tavuklu Kuru Mantı Tarifi malzemeleri, Tavuklu Kuru Mantı Tarifi nasıl pişirilir, Tavuklu Kuru Mantı Tarifi nasıl yapılır, nurselin mutfağı Tavuklu Kuru Mantı Tarifi Tarifi , Nurselin mutfağı 5 Kasım perşembe yemekleri
Nurselin Mutfağı Tavuklu Kuru Mantı Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 6 Kasım 2015 Cuma
Blog, Updated at: 10:34
0 yorum:
Yorum Gönder