Nurselin Mutfağı Pırtike Çorbası Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 4 Kasım 2015 Çarşamba


Nurselin Mutfağı Pırtike Çorbası Tarifi show tv ekranlarında

Pırtike Çorbası Malzemeler:
250 gram dana kıyma
1 kilo ıspanak
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1 su bardağı sumak tohumu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Su

Pırtike Çorbası Hazırlanışı:
Sumak tohumları 2 su bardağı kadar sıcak suyla ıslatılarak 15 dakika kadar beklemeye bırakılır. Tencereye önce kıyma alınıp zeytinyağında kavurulur. Soğan yemeklik doğranıp tavaya alınır ve kavurmaya devam edilir. Biber ve domates salçası ve doğranmış soğan da tencereye eklenir. Suyu da koyulduktan sonra doğranmış ıspanaklar, pirinç ve bir gece önceden ıslanarak haşlanmış nohutlar çorbaya katılır. Tuzu, karabiberi, pul biberi döküldükten sonra sumak tohumlarında çıkan su da tencereye dökülür. Pırtike çorbası 15 dakika kadar kısık ateşte kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Afiyet olsun..

4 Kasım 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 4 Kasım 2015 nurselin mutfağı Pırtike Çorbası nasıl yapılır, 4 Kasım nurselin mutfağı  Pırtike Çorbası tarifi, Pırtike Çorbası  malzemeleri,  Pırtike Çorbası nasıl pişirilir,  Pırtike Çorbası  nasıl yapılır, nurselin mutfağı  Pırtike Çorbası Tarifi , Nurselin mutfağı 4 Kasım çarşamba yemekleri


Blog, Updated at: 12:29

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar