Nurselin Mutfağı Perde Pilavı Tarifi show tv ekranlarında
Perde Pilavı Malzemeler:
3 parça tavuk göğsü
5 su bardağı pirinç
1 su bardağı badem
1 çay bardağı kuş üzümü
3 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı tavuk suyu2 yemek kaşığı 5 türlü baharat (kişniş, kimyon, tarçın, karabiber, karanfil)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
HAMURU İÇİN:
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Perde Pilavı Hazırlanışı:
Tavuk göğüs etleri düdüklü tencerede haşlanır ve didilir. Pirinç içine bir tatlı kaşığı tuz atılarak sıcak suda bekletilir. Perde pilavı için derin ve genişliği az fırına girebilecek bir tencere ya da bakır bir kap seçilir. Ve o tencerenin içi margarinle kalın bir tabaka yağlanır. Kabukları soyulatan diklemesine ortadan bölünmüş bademler tencerenin iç tarafına aralıklı olarak yapıştırılır. Artan bademler az sıvı yağda kavurulur. Pirinç yıkandıktan sonra başka bir tencereye alınıp hafif kavurulur. Tuzu, karabiberi eklenip birebir ölçüdeki tavuk suyu koyulur ve pilav suyunu çekene kadar pişirilir. Hamuru için yumurta, tereyağ, yoğurt, tavuk suyu, şeker, tuz, sıvı yağ karıştırılır. Unu da ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamur, mantı hamuru kalınlığında açılarak margarinle yağlanmış tencereye yerleştirilir. Pilav pişince içine didilmiş tavuklar, kavrulmuş bademler, kuş üzümü, 5 türlü baharat eklenip karıştırılır ve hamurla kaplanan tencereye koyulur. Üzeri hamurla kapatılır ve margarinle yağlanır. Kapağı da kapatıldıktan sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun..
4 Kasım 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 4 Kasım 2015 nurselin mutfağı Perde Pilavı nasıl yapılır, 4 Kasım nurselin mutfağı Perde Pilavı tarifi, Perde Pilavı malzemeleri, Perde Pilavı nasıl pişirilir, Perde Pilavı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Perde Pilavı Tarifi , Nurselin mutfağı 4 Kasım çarşamba yemekleri
Nurselin Mutfağı Perde Pilavı Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 4 Kasım 2015 Çarşamba
Blog, Updated at: 12:33
0 yorum:
Yorum Gönder