Nurselin Mutfağı nda Sirkeli Patlıcan Turşusu Tarifi Show tv ekranlarında izledik. Sirkeli Patlıcan Turşusu tarifinin evinizde sizde yapabilirsiniz.
Sirkeli Patlıcan Turşusu Tarifi:
Malzemeleri:
2-3 adet patlıcan
1 su bardağı elma sirkesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 baş sarımsakYapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına 4’e bölünür ve 20 dakika kadar tuzlu suya bastırılır. Tencereye sirke ve sıvı yağ konulup kaynatılır. Sudan çıkarılan patlıcanlar iri parçalara bölünür ve tencereye atılır. 5 dakika bu şekilde pişirilir. Tuzu ve sarımsağı ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır. Kavanozlara koyulan yağlı patlıcan turşusu hemen tüketilebileceği gibi birkaç hafta sonra da yenilebilir.
Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri
1- Nurselin Mutfağı Sac Arası Tarifi
2- Nurselin Mutfağı Kuru Kabak Dolması Tarifi
3- Nurselin Mutfağı Deli Börek Tarifi
Home» Nurselin mutfağı» Sirkeli Patlıcan Turşusu Tarifi» Nurselin Mutfağı Sirkeli Patlıcan Turşusu Tarifi
Nurselin Mutfağı Sirkeli Patlıcan Turşusu Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 6 Ekim 2015 Salı
Blog, Updated at: 11:15
0 yorum:
Yorum Gönder