Nurselin Mutfağı Kuru Kabak Dolması Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 6 Ekim 2015 Salı



Nurselin Mutfağında Kuru Kabak Dolması Tarifi Show tv ekranlarında izledik. Kuru Kabak Dolması tarifinin evinizde sizde yapabilirsiniz.

Kuru Kabak Dolması Tarifi:


Malzemeleri:
50 adet kuru kabak
400 gram dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı ince bulgur
4 adet soğan
6-7 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım su bardağı sıvıyağ


Yapılışı:
Kuru kabaklar tencereye su konularak haşlanır. Pirinçler yıkanır, soğanlar ve rondodan geçirilir ve karıştırma kabına alınır. İçerisine kıyma, ince bulgur, salçalar, kıyılmış maydanoz ve sarımsaklar, reyhan, karabiber, pul biber, nane, sıvıyağ ilave edilerek karıştırılır. içharç haşlanıp süzlen kabakların içine doldurulur. Tencereye dizilen dolmaların içine görünecek kadar su konur ve üzerine tabak kapatılarak pişmeye bırakılır.


Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri

1- Nurselin Mutfağı Sac Arası Tarifi
2- Nurselin Mutfağı Deli Börek Tarifi
3- Nurselin Mutfağı Sirkeli Patlıcan Turşusu Tarifi

Blog, Updated at: 11:16

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar