Nurselin Mutfağında Sac Arası Tarifi Show tv ekranlarında izledik. Sac Arası tarifinin evinizde sizde yapabilirsiniz.
Sac Arası Tarifi:
Malzemeleri:
1 paket kuru maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı elma sirkesi
Aldığı kadar un
Yarım kilo kaymak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı bal
AÇMAK İÇİN:
3 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
Yapılışı:
Kuru maya yoğurma kabına alınır. Üzerine ılıtılmış süt dökülerek çözülmesi sağlanır. Sıvıyağ, yumurta, sirke de konulur ve azar azar un ilave edilerek yoğurulur. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılır ve incecik açılır. Kaymak ocağa alınır ve eritilir. Erimiş kaymak yuftanın üzerine sürülür. Yufka karşılıklı iki kenarından ortaya doğru büzülür ve gül böreği gibi yuvarlanarak yağlana fırın tepsisine alınır. Üzerine erimiş tereyağı gezdirilerek önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine bal gezdirilir.
Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri
1- Nurselin Mutfağı Kuru Kabak Dolması Tarifi
2- Nurselin Mutfağı Deli Börek Tarifi
3- Nurselin Mutfağı Sirkeli Patlıcan Turşusu Tarifi
Nurselin Mutfağı Sac Arası Tarifi izle
Nurselin Mutfağı Sac Arası Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 29 Ekim 2015 Perşembe
Blog, Updated at: 09:56
0 yorum:
Yorum Gönder