Nurselin Mutfağı Gül Tatlısı Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 2 Ekim 2015 Cuma

Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Tokat ilinde Gül Tatlısı tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.



Gül Tatlısı Tarifi


Gül Tatlısı Malzemeleri:
3 çay bardağı irmik
4 su bardağı kepekli un
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay karbonat
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Gül Tatlısı Hazırlanışı:
Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. Soğuması için kenara alınır. Tereyağı eritilerek yoğurma kabına alınır. İçine irmik, sıvıyağ, kepekli un, su ve karbonat eklenerek yoğurulur. Hamur orta kalınlıkta açılır ve çay bardağı ağzıyla kesilerek yuvarlaklar çıkarılır. 4 yuvarlak kenarları birbirinin üzerine gelecek şekilde yanyana konur. Yuvarlanarak sarılır ve ortadan ikiye bölünür. Böylece iki tane gül şeklini almış hamur elde edilir. Fırın tepsisine alınan gül tatlıları 180 derecede pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbet üzerine dökülür. Afiyet Olsun

Ayrıca bugün Nurselin Mutfağında Cevizli Haşhaşlı Çörek Tarifi tapıldı. Sizde tarifi uygulamak isterseniz. Sitemizden takip edebilirsiniz.

Blog, Updated at: 13:15

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar