Nurselin Mutfağı Cevizli Haşhaşlı Çörek Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 2 Ekim 2015 Cuma


Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Tokat ilinde Cevizli Haşhaşlı Çörek tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.

Nurselin Mutfağı Cevizli Haşhaşlı Çörek Tarifi

Cevizli Haşhaşlı Çörek Tarifi


Cevizli Haşhaşlı Çörek Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
200 gram haşhaş
2 su bardağı ceviz
1,5 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı

Cevizli Haşhaşlı Çörek Hazırlanışı:
Ilık süt, ılık su ve şekerle maya karıştırılır. ardından yumurta akı ve tuz ilave edilir. Kıvama gelene kadar un koyulup yoğurulur. Elde edilen hamurdan 8 beze çıkarılır. Haşhaşın içine sürülebilecek kıvama gelene kadar sıvıyağ konarak karıştırılır. Bezeler orta kalınlıkta yuvarlak olarak açılır. İçlerine haşhaş sürülür. Üzerlerine ceviz serpilir. Hamurlar üst üste konur. Tepsiye konur ve mayalanması için fırın 20 dereceye alınarak 20 dakika kadar orada bekletilir. Mayalanan hamura elle bastırılarak kare şekli verilir. Hamur uzunlamasına 7 şerit olacak şeklide kesilir ve her şerit kendi etrafında döndürülerek burulur ve fırın tepsisine yerleştirilir. Çörek bir kez daha tepside 20 dakika kadar mayalandırılır. Mayalanan çöreklerin üzerine iki yemek kaşığı eritilmiş tereyağıyla karıştırılan yumurta sarısı sürülür. Çörekler 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.

Ayrıca bugün Nurselin Mutfağında Helle Çorbası Tarifi tapıldı. Sizde tarifi uygulamak isterseniz. Sitemizden takip edebilirsiniz.

Blog, Updated at: 13:19

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar