Nurselin Mutfağı Döndürme Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 21 Ekim 2015 Çarşamba

Bugün Nurselin Mutfağı yemek tarifleri programında Döndürme Tarifi izledik. Uşak ilinin yöresel yemek tarifleri arasında yer alan döndürme Show TV ekranlarında izleyenler için, yayından sonra tarifi evinde yapmak isteyenler ve tarifi alamayanlar için Nurselin mutfağı Döndürme tarifi sitemizde.




Nursel ergin tarafından sunulan yemek programında bir çok yöreden yemek tarifleri Show ekranlarında yayınlanıyor. Hafta içi her gün gündüz kuşağında saat 12:00 de Show TV de yayınlanıyor.










Döndürme Tarifi:

Döndürme Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo ıspanak
2 adet bayat ekmeğin içi
300 gram beyaz peynir
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
HAMURU YAĞLAMAK İÇİN:
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı


Döndürme Hazırlanışı:
Yumurtalar kırılır, süt, sıvı yağ ve tuzla karıştırılır. İçine azar azar un ilave edilerek hamur yoğurulur. Elde edilen hamur iki eşit parçaya bölünür ve üzeri kapatılarak dinlendirilir. Bayat ekmeklerin içi çıkartılarak ufalanır. Soğanlar yemeklik doğranır. Tavaya sıvıyağ konularak soğanlar kavurulur. İçine ekmek içleri konur ve kavurmaya devam edilir. Ispanaklar doğranır içine ezilmiş beyaz peynir konur. Ispanaklı harca tavadaki malzemeler eklenir. Karabiber, pul biber ve tuzu da katılarak karıştırılır. Hamurlardan biri alınır ve ince açılarak üzeri sıvıyağla yağlanır. Hamurun etrafına ortaya gelmeyecek şekilde kesikler atılarak dilimlenir ve o dilimler üst üste ortada birleştirilir. Diğer hamura da aynı işlem uygulanır. Ardından her iki hamur da tepsi büyüklüğünde açılır. Yuvarlak fırın tepsisi yağlanır. Açılan hamurlardan biri yerleştirilir. Üzeri sıvı yağla yağlanır ve iç harcın tamamı konur. İkinci hamur üzerine kapanır. Börek mangaldaki köz ateşinin üzerine konur. 5 dakikada bir çevirerek altı pişirilir. Pişirme sırasında kenarlarından parça parça tereyağı atılır. Alt katı piştiğinde başka bir tepsi üzerine kapatılır ve ters çevrilir. Tepsi tekrar tere yağla yağlanır ve börek bu kez diğer tarafı pişmek üzere tekrar aynı tepsiye alınır. Köz ateşine konulan börek çevire çevire pişirilir. Afiyet olsun..

Hafta içi her gün Nurselin Mutfağı yemek tarifleri programı Show TV de...


Blog, Updated at: 10:16

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar