Bugün Nursel’in Mutfağında Kuru Yufka Böreği tarifine yer verildi. Kuru Yufka Böreğinın malzemeleri ve hazırlanışını bloğumda paylaştım.
Kuru Yufka Böreği Tarifi
Malzemeler:
HAMURU İÇİN:
5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Su
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo dana kıyma
2 adet kuru soğan
7-8 adet sivri biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
YUFKALARI ISLATMAK İÇİN:
Su
KIZARTMAK İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağHazırlanışı:
Yoğurma kabına un koyulur. Üzerine yumurta kırılır. Zeytinyağı ve tuz da katılarak içine kıvam tutturulana kadar su koyulur ve hamur yoğurulur. 15-10 dakika kadar dinlendirilir. Soğanlar doğranır. Sıvı yağ ve tereyağ koyulan tavaya soğanlar ve biberler katılarak ateşte çevirilir. Hafif pembeleşince kıyma ilave edilerek kavurulur. Karabiberi ve tuzu da katılarak ocaktan alınır. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlanır. Bezeler çok inceltilmeden açılır ve sacta pişirilir. Yufkalar piştikten sonra kurumaya bırakılır. Yufkaların sığabileceği büyüklükte bir tavaya tereyağı konur. Kuruyan yufkalardan tek tek suyla ıslatılarak tavaya üst üste konur. 4 yufka konduktan sonra araya kıymalı iç harçtan yayılır. Üzerine tekrar 4 yufka daha ıslatılarak yerleştirilir. Üzerine de zeytinyağı gezdirilir. Börek tavada önlü arkalı kızartılarak pişirilir.
Nursel’in Mutfağında Kuru Yufka Böreği yapılışını beyzalimon.blogspot.com dan paylaştık.
Home» Börek Tarifleri» Kuru Yufka Böreği» Nurselin mutfağı» Tarifi» Nursel'in Mutfağı Kuru Yufka Böreği Tarifi
Nursel'in Mutfağı Kuru Yufka Böreği Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 17 Ekim 2015 Cumartesi
Blog, Updated at: 09:16
0 yorum:
Yorum Gönder