Nursel'in Mutfağı Kepir Sarması Tarifi

by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 17 Ekim 2015 Cumartesi

Bugün Nursel’in Mutfağında Kepir Sarması tarifine yer verildi. Kepir Sarmasının malzemeleri ve hazırlanışını bloğumda paylaştım.


Kepir Sarması Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı kepir
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 kilo kara lahana
4-5 adet kuzu pirzola
2 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su

Hazırlanışı:
Kara lahanalar saplarından ayrılarak haşlanır. Kepir yıkandıktan bulgur ilave edilir. Üzerine 2 su bardağı kadar su koyularak ocağa alınır ve yumuşayana kadar haşlanır ardından soğuması için kenara alınır. Kuru soğanlar küçük doğranarak içine tereyağ ve sıvı yağ konan tavada pembeleşmeye bırakılır. Yeşil soğanlar ve sarımsak da doğranarak tavava ilave edilir. Salçaları, pul biber, karabiber, tuz da katılarak karıştırılır. Tava ateşten alınınca ince kıyılan maydanozlar da karışıma eklenir. Bu karışım kepir ve bulgura katılarak karıştırılır. Haşlanan kara lahana yaprakları orta kısımdaki damarı alınarak ikiye bölünür. İç harç, yapraklara sarılır. Tencerenin dibine pirzolalar yerleştirilir. Sarılan dolmalar tencereye yerleştirilir. Başka bir tencereye domates salçası ve zeytinyağı koyulur. Tuzu ve suyu da ilave edilerek kaynatılır. Sarmalar üzerine dolma taşı ya da bir tabak kapatılır. Sos dolmaların üzerine dökülür pişmeye bırakılır.


Nursel’in Mutfağında Kepir Sarması yapılışını beyzalimon.blogspot.com dan paylaştık.


Blog, Updated at: 09:19

0 yorum:

Yorum Gönder

Okullar