Nurselin Mutfağı 21 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 12:00 da Peynirli Ayçiçek Çöreği Tarifi ve yapılışını Show Tv ekranlarında. Nurselin Mutfağı tariflerini programın hemen ardından sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Peynirli Ayçiçek Çöreği tarifini evinde yapmak isteyenlere kolaylık olması açısından sitemizden takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.
Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.
Peynirli Ayçiçek Çöreği Tarifi:
Peynirli Ayçiçek Çöreği Malzemeleri:
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı instant maya
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
500 gram peynir
1 demet maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
Peynirli Ayçiçek Çöreği Hazırlanışı:
Tereyağı eritilir. Su ve süt de ılıtılır. Hepsi yoğurma kabına alınır. Üzerine maya, yumurta, şeker, tuz ve un ilave edilerek yoğurulur. Hamur dinlenmesi için yarım saat üzerini kapatılarak bekletilir. İç malzemesi için beyaz peynir çatalla ezilir, içine maydanoz doğranıp eklenir. Hamur ikiye bölünür. İlk hamur, mantı hamuru kalınlığında yuvarlak biçimde açılır. Peynırli iç harç hamurun tam ortasına ve hamurun çevresine bombeli bir biçimde serilir. İkinci hamur da aynı şekilde açlır ve diğer hamurun üzerine koyulur. İki hamurun kenarlarını birleştirilir ve açılmaması için bastırılır. Hamurun ortasına, iç harcı da içine alacak büyüklükte bir kase kapatılır. Kasenin kenarlarına çatalla bastırılarak şekil verilir. Kase alınmadan hamur ortadan dışa doğru üç parmak genişliğinde bıçakla dilimlere ayrılır. Her dilim içindeki peynirli harç görünecek şekilde kendi etrafında çevrilir. Harç görünsün diye elle biraz dilimler açılır. Kase alınır ve peynirli harç hariç, hamurun her tarafına yumurta sarısı sürülür. Hamurun ortasındaki yuvarlak bölüme ayçekirdeği şeklinin son halini vermek için çörek otu serpilir. Çörek 180 derecede ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Nurselin Mutfağı Peynirli Ayçiçek Çöreği tarifi ve diğer tarifleri beyazlimon.blogspot.com 'dan takip edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder