Nurselin Mutfağı 15 Eylül 2015 tarihli show tv kanalında yayınlanan programında Akordiyon Tatlısı Tarifi ve yapılışını ekranlarında izledik. Nurselin Mutfağı yemek tarifleri programdan hemen sonra tarifleri ve hazırlanışlarını sitemizde paylaşıyoruz. Akordiyon Tatlısı tarifini yapmak isteyenlere zaman kazandırmak için sitemizden izleyebilirsiniz.. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini ve övgüsünü kazanmaya devam ediyor.
Show Tv de Nursel Erginin sunduğu programda yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com 'da.
Akordiyon Tatlısı Tarifi:
Akordiyon Tatlısı Malzemeleri:
20 adet baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağ
KREMASI İÇİN:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 limonun kabuğunun rendesi
Yarım paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
Akordiyon Tatlısı Hazırlanışı:
Baklavalık yufkalar tek tek yelpaze kıvrımları gibi katlanarak fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek fırına sürülür. Üzeri kızarana kadar 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Yumurtalar şekerle kar haline gelene kadar mikserle çırpılır. İçine sıvıyağ, limon kabuğu rendesi, süt ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir. Bu karışım fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür ve tekrar fırına atılarak 180 derecede pişirilir.
Nurselin Mutfağı Akordiyon Tatlısı tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Nurselin Mutfağı Akordiyon Tatlısı Tarifi
by Oktay Usta Yemek Tarifleri on 19 Eylül 2015 Cumartesi
Blog, Updated at: 03:58
0 yorum:
Yorum Gönder